Møder med nærvær og charme på Rødvig Kro & Badehotel

Jonas Skaaning og Kathrine Hendriksen. (Foto: Rudy Hemmingsen)

Kodeordene for badehotellet i Rødvig er nærvær, autenticitet, charme, natur og lokal gastronomi. Det tiltrækker i særlig grad møde- og konferencegæster, der er på udkig efter anderledes rammer.

Det er kun gået fremad, siden Kathrine Hendriksen sammen med sin mand Jonas Skaaning overtog Rødvig Kro & Badehotel for 11 år siden efter Jonas’ forældre.

Antallet af medarbejdere er steget støt, sådan at værtsparret har skabt én ekstra arbejdsplads, for hvert år der er gået. Også antallet af værelser er gradvist blevet øget, så hotellet i dag råder over 29 værelser.

Med fokus på værtsskab, charme og hjemlighed, har værtsparret skabt et succesfuldt hotel, der på én gang både rummer badehotellets ro og nærhed til naturen og samtidig tilbyder alle de faciliteter, som får virksomheder og organisationer til at vælge Rødvig, når de skal afholde møder.

Her får du ‘simple living’

”Vi vil gerne give vores gæster en oplevelse af nærvær, autencitet, charme og hjemlighed,” fortæller Kathrine Hendriksen.

”Og så ved jeg, at vores gæster sætter pris på, at vi kan noget andet end et kædehotel. Rødvig Kro- og Badehotel har været drevet af vores familie nu i mange år, og det betyder at stedet har en ’personlighed’, som du ikke kan sætte på formel, men som du opbygger gennem årene. Du mærker det i nærværet fra vores personale og vores mad, men selvfølgelig også i stedets atmosfære,” siger Kathrine Hendriksen.

”Et badehotel er jo anderledes, fordi det hele er lidt mere ’simpelt’ i ordets positive forstand. Det er ikke gourmet eller luksus, men det ’simple living’. Vi er naboer til havet og naturen, vores værelser er små og hyggelige. Og vores menukort har fokus på ærlige, lokale råvarer.”

Mad med lokal stolthed

Netop maden spiller en central rolle, når der skal afholdes møder på Rødvig Kro og Badehotel. Når man skal sidde ved et mødebord i mange timer, skal forplejningen i pauserne også være i top.

”Vi laver ærlig mad og bruger lokale råvarer så meget som overhovedet muligt. Vi har et nært samarbejde med de lokale avlere og producenter, både når det gælder fødevarer og drikkevarer, fordi vi synes, det giver en autencitet, når råvarerne er lokale,” siger Kathrine Hendriksen.

Intime rammer og fantastisk natur

I dag kommer mødegæsterne fra en meget bred vifte af offentlige og private virksomheder. Rødvig Kro og Badehotel har i et års tid været med på SKI-aftalen, Statens Indkøbs Aftale, og det betyder, at også mange offentlige arbejdspladser har fået øjnene op for hotellet.

”Som badehotel skiller vi os ud fra de andre hoteller på SKI-aftalen. Vi har de intime rammer og den fantastiske natur, som du ikke lige kan kopiere. Det bliver vi i høj grad valgt ud fra, når en offentlig institution eller en virksomhed har brug for et mødested for 8 til 25 medarbejdere,” siger Kathrine Hendriksen.

”Samtidig samarbejder vi med en bred vifte af eksterne aktører, når mødegæsterne skal ud fra mødelokalet og have en pause. Guidede vandreture foredrag om Stevns Klint, der er UNESCO Verdensarv, gin-smagninger, sejlture langs klinten for blot at nævne et par eksempler. Vi har også haft gæster, der fik mindfullness-lektioner i naturen. Der kan vi sammensætte tilbud, der opfylder gæsternes individuelle ønsker,” siger Kathrine Hendriksen.

LÆS MERE OM RØDVIG KRO- OG BADEHOTEL

(Kathrine Hendriksen og Jonas Skaaning er fotograferet af Rudy Hemmingsen)