Lederseminar på Jungshoved Præstegaard

“Herude kan du sænke skuldrene…”

På Jungshoved Præstegaard fandt lederteamet fra en stor dansk produktionsvirksomhed de perfekte og trygge rammer til et lederseminar.

”På Jungshoved Præstegaard kunne vi få de rammer, vi gerne ville have til vores lederseminar,” fortæller Carsten, der er direktør for en stor produktionsvirksomhed i Nordvestsjælland.

Da virksomheden har en intern politik om, at dens ansatte ikke udtaler sig om valg af samarbejdspartnere, nøjes vi med at omtale direktøren ved hans fornavn.

Carsten og hans team af i alt ni ledere afholdt i foråret 2020 et 2-dages lederseminar på Jungshoved Præstegaard.

”Vi kunne selvfølgelig godt have holdt vores lederseminar hjemme på fabrikken, men når vi skal tænke lidt længere end bare dagen og vejen, er det vigtigt for mig, at vi har en ramme, hvor vi ikke bliver forstyrret af den daglige trummerum. Derfor sætter jeg pris på at tage væk fra fabrikken,” fortæller Carsten.

”Hvis vi holder mødet på fabrikken, vil der hele tiden være en kollega, der kan komme forbi og stille spørgsmål til mig eller en af de andre ledere. Det kan være, der dukker et issue op, som er let at håndtere, hvis man ved, at chefen for området sidder i mødelokalet, og så går man hen og banker på. Så for at være skærmet, og for at komme lidt på afstand – både fysisk og mentalt – foretrækker jeg at holde vigtige ledermøder ude af huset,” forklarer han.

”Når vi skal være kreative og tænke ud af boksen, så er det meget rart at have et nyt perspektiv, også rent geografisk.”

Nærvær og afslappet stemning

Det var ved en privat fest på Jungshoved Præstegaard, at Carsten fik øjnene op for stedets særlige kvaliteter.

”Jeg kunne bare se, at området, naturen og selve konceptet var interessant. Man taler meget om nærvær, og det kunne jeg mærke hos værterne Anette og Filip,” siger han.

Det var også udslagsgivende, at Jungshoved Præstegaard er et relativt lille sted. Lederteamet kunne booke og fylde hele stedet – og på den måde være afskærmet fra andre gæster.

”På Jungshoved Præstegaard kunne vi være helt afslappet, og vi skulle ikke tænke over, hvad vi kunne sige hvornår. Vi havde en fornemmelse af, at det alene var vores ramme. Det er ikke fordi, vi ikke kan tåle at være sammen med andre mennesker, men det giver en hjemlig atmosfære. Det hele er bare meget overskueligt, og vi kunne også mærke nærværet for personalet. Man kan få det, som man gerne vil have det, i de rammer der er,” fortæller Carsten.

Naturskønne omgivelser

Jungshoved Præstegaard er beliggende i naturskønne omgivelser – og det er en ganske særlig kvalitet, mener direktøren.

”Jeg kommer fra Nordsjælland, og bare turen frem til Jungshoved gør, at man bevæger sig hen til et sted, det vil sige, at man også kører væk fra noget. Man kommer hen til noget nyt og uspoleret, hvor der er stille og roligt. Du tjekker ikke ind på et voldsomt og pulserende hotel i København,” siger han.

”Du kan mærke, at roen sænker sig, når du kører på landet, det synes jeg personligt, er rart. Du kan sænke skuldrene herude. Det betyder også for lederteamet, at vi er væk fra det hele på fabrikken. Der er ikke nogle medarbejdere eller mellemledere i nærheden, og på den måde kan man i et lederteam være mere afslappet, når man er på et fremmed sted,” siger Carsten.

De smukke omgivelser ved Jungshoved Præstegaard blev også brugt til at holde afbræk fra møderne. Der blev gået nogle lange ture og der var også flere, der startede dagen med en løbetur.

Laver man bedre planer i naturskønne omgivelser?

”Jeg tror, man har en befordrende ramme for at lægge nogle gode planer, jeg ved ikke om de bliver bedre,” slutter Carsten med et grin.

Jungshoved Præstegaard

Møder med plads til fordybelse i naturskønne, autentiske rammer – blot en time fra København.

Læs om Jungshoved Præstegaard her