I hopla på Hesede Hovedgård

Når Susanne Nørgaard fra KMD skal arbejde med sit lederteam, er der flere ting, der er vigtige: At stedet ikke ligger for langt fra København. At der er ro og plads til at arbejde. At maden er god. Og at stedet er fleksibelt i forhold til hendes idéer og ønsker. Alt dette og mere til har hun fundet i Hesede Hovedgård.

Da Susanne Nørgaard første gang hørte om Hesede Hovedgård fra en kollega, syntes hun med det samme, at det lød spændende, og kort efter tog hun af sted på det første strategiseminar.

”Jeg må sige, at Hesede Hovedgård har overgået mine forventninger. Nu har vi været der tre gange, og det har været lige godt hver gang. Faktisk spørger mine ledere ind imellem, om vi ikke snart skal af sted igen,” fortæller Susanne Nørgaard, der er Vice President i KMD.

Hjemlig stemning og skønne værter

Det er ikke kun geografien, roen og maden, der betyder noget, når Susanne Nørgaard vælger et sted til sine leder-teams. Stemningen og værtskabet er også vigtigt.

”Kit og Claus er nogle skønne værter. De er både professionelle og helt nede på jorden, og den kombination fungerer virkelig godt. Det er dem selv, jeg aftaler alting med inden. Det er dem selv, der byder velkommen, når vi triller ind på gårdspladsen – og det er dem selv, der er der hele vejen igennem. For mig som arrangør giver det god tryghed – og det gør også, at vi nu føler, at vi kender dem, og vi elsker at komme der. Allerede den første gang følte vi os hjemme, og det gør noget godt for vores arbejde. Udover at det bare er super hyggeligt og sjovt,” smiler Susanne Nørgaard og tilføjer: ”Sidst vi var der, var det tilfældigvis min fødselsdag, og så var morgenbordet blevet pyntet op med flag. Så bliver man jo glad.”

 

En gave at have stedet for sig selv

Når der holdes ledermøder ude af huset, er det ofte de lidt tungere ting, der er på agendaen. Hvor der kræves højt til loftet, og hvor der også kan være svære samtaler.

”Det er en gave at være et sted, hvor der ikke er andre gæster end os. Vi får virkelig noget ud af vores off-sites. Der er plads til de dybe snakke, og de kan fortsætte over frokosten, ja faktisk hele tiden, fordi vi ikke skal tage hensyn til andre. Stemningen er fantastisk. Stedet er fantastisk. Maden er fantastisk, og så er der – hvad jeg personligt sætter stor pris på – en fremragende vinkælder, som Claus med stor kyndighed vejleder os i. Det giver nogle ekstra oplevelser til middagen, som vi jo også nyder i et lukket selskab, bare os.”

Ilt til hjernen

For Susanne Nørgaard er det en fast del af et off-site, at der også indgår noget lidt anderledes, så man lige kan ryste hovedet og få ilt til hjernen. Men samtidigt skal det gerne være relevant og noget, man kan få et udbytte af:

”Én af gangene på Hesede Hovedgård indlagde vi en kreativ seance, som Kit stod for. Med sin baggrund fra både erhvervslivet og kunstverdenen, havde hun sat sig ind i vores udfordringer, og herfra guidede hun os til at kreere malerier, der afspejlede, hvordan vi hver især ser os selv som ledere i fremtiden. Kreativt, udfordrende og sjovt, men også med tanker bag.

En anden gang havde vi inviteret en musiker til at illustrere vigtigheden af at spille i takt som lederteam. Og fordi vi bare er os på stedet, gør det ikke noget, at nogen pludselig spiller saxofon eller synger. Der er højt til loftet, og det nyder vi.”

Charme og gode historier

Susanne og hendes lederteams nyder både huset og de smukke omgivelser på Hesede Hovedgård. Hun fortæller begejstret, at de flere gange har set både dådyr og fasaner i haven. Og hvordan nogle af deltagerne nyder at kunne løbe en morgentur i skoven inden morgenmaden. I det hele taget har hun kun roser:

”Det er et ualmindeligt charmerende gammelt hovedhus, og det er meget smagfuldt indrettet. Som gæst er der en helt særlig nydelse i den æstetik og den historie, som huset byder på. Kit og Claus er rigtig gode til at fortælle historierne – om Gisselfeld, Paradishaven, de gamle træer, deres egen gin og så videre. Ofte ville vi nok foretrække et sted, hvor vi alle har eget bad og toilet, men det opvejes til fulde af charmen og alle de andre unikke forhold. Faktisk synes jeg, at det endda bringer os endnu tættere sammen, at vi måske ser hinanden i morgenkåbe og med morgenhår. Det er godt at huske på, at vi er hele mennesker, der også har et liv ud over jobbet,” siger hun et smil.

Vi kommer igen

Susanne Nørgaard fortæller, at hendes ledere også udtrykker begejstring for at komme på Hesede Hovedgård. De fleste har været med flere gange, og de nyder også både huset og haven.

”Det er en stor fornøjelse at komme et sted, hvor der er fred og ro, og hvor den kæmpestore have og skoven er lige udenfor døren. Det gør, at skuldrene sænker sig,” siger hun og fortæller videre: ”En af mine ledere italesatte sidste gang, at hun rejste hjem fra Hesede Hovedgård med mere energi, end da hun kom. Hun har været på utallige internatkurser gennem tiden, men hun fortalte, at det var første gang, hun tog af sted med mere energi, end da hun kom. At hun plejer at være helt flad, men at det hele bare spillede, så hun følte sig helt genopladet og i hopla! Det siger mig selvfølgelig også, at jeg har valgt det rigtige sted.”

”Jeg siger til alle, jeg kender, at hvis man søger et sted, hvor man virkelig kan arbejde i dybden, være sig selv og samtidigt bliver forkælet med god mad og vin i smukke rammer, så kan jeg på det varmeste anbefale Hesede Hovedgård. Jeg anbefaler ikke hvad som helst, men Kit og Claus har formået at skabe et helt unikt sted og et helt suverænt værtskab, som vi vender tilbage til med utrolig stor fornøjelse. Vi glæder os allerede til næste gensyn,” slutter Susanne Nørgaard.

LÆS MERE OM HESEDE HOVEDGÅRD