Stedet for sig selv og personligt værtskab på Hesede Hovedgård

Hesede Hovedgård er kendetegnet ved et passioneret værtspar, som selv står i front hele vejen igennem. Mødegæsterne har huset for sig selv, hvilket giver en fortrolig, hyggelig og uhøjtidelig stemning – og gode muligheder for særlige oplevelser.

Siden Kit Kjølhede og Claus Krüger overtog forpagtningen Hesede Hovedgård i december 2018, har de allerede formået at skabe et sted, som gæsterne i stor stil vender tilbage til.

Egentlig var det slet ikke meningen, at Kit Kjølhede og Claus Krüger skulle overtage forpagtningen af et 700 kvadratmeter stort hovedhus. De var nemlig på jagt efter noget større på Frederiksberg, hvor de boede, men så dukkede muligheden op. Efter at have oplevet den rare stemning, huset har, og efter at have overvejet de mange muligheder, der er i et så stort hus, skrev de under.

”Vi plejer at sige, at vi er flyttet ind med vores to passioner: Mad & vin for mit vedkommende, og kunst & kultur for min hustrus vedkommende – og alt derimellem,” siger Claus med et smil og forklarer videre: ”Vi er begge glade for at møde nye mennesker, og vi synes, der skal være liv i huset, så derfor har vi valgt at åbne huset for møder, retreats og private ophold – og så drysser vi vores passioner ud over det hele som pop-up-events, som alle er velkomne til.”

Plads til fordybelse

Fra starten var det deres tanke, at det var godt, at huset var så relativt småt, at der kun er plads til ét selskab af gangen. En tanke, som kun synes at være blevet forstærket under corona:

”Vi kan virkelig mærke, at vores gæster sætter pris på, at de har huset for sig selv. Det gælder uanset, om man holder et strategiseminar, teambuilding eller måske ryster nye kolleger sammen. Det giver et helt andet samvær og en anden ro – hvilket igen giver grobund for gode samtaler og fordybelse, hvilket er det, de fleste af vores gæster kommer efter på den ene eller den anden måde. Mange italesætter direkte, at de gerne vil være et sted, som har personlighed, og det finder man i høj grad hos os,” fortæller Kit Kjølhede.

Kit Kjølhede og Claus Krüger har også fra starten valgt at det personlige værtskab skal i første række. Og hvad betyder det så?

”Det betyder, at det er os, man møder hele vejen igennem. Det er os, der tager telefonen, og som man laver aftaler med. Det er os, der dækker op og sørger for detaljerne. Det er os, der tager imod i døren, når man kommer. Vi bor selv i en del af huset, så vi er der hele tiden. Det eneste, vi overlader til andre, er at kreere nogle af måltiderne. Vi har valgt at fokusere på det, vi er bedst til, og derfor har vi gode samarbejder med lokale madleverandører, blandt andet Rønnede Kro,” fortæller Claus Krüger.

Fokus på vin, kunst og velvære

Claus Krüger er søn af en vinhandler, og han fremviser gerne husets vinkælder, hvor der er fokus på små passionerede producenter af økologiske vine i lille skala. Med andre ord er det vine, man ikke lige finder andre steder. Claus holder gerne en vinsmagning som en del af en middag, og han kan også lære gæsterne at sable champagne, hvis det skal være ekstra festligt.

Efter mange år som eksportrådgiver i Udenrigsministeriet er Kit Kjølhede i dag billedkunstner, og det er hendes fortjeneste, at huset er fuldt af samtidskunst. ”Flere og flere undersøgelser viser, at vores omgivelser har stor betydning for vores velvære,” fortæller hun og fortsætter: ”Derfor gør vi meget ud af, at huset er rart for øjet, og det betyder blandt andet, at er kunst stort set overalt. Kunsten i mødelokalet, som vi faktisk kalder ’Galleriet’, skifter over tid, så hvis man kommer tilbage, kan der være noget nyt. Vi tror på, at det er et ekstra plus, at man omgiver sig med noget interessant, og at det måske endda kan give en tanke eller inspiration med på vejen. Den store have og de kæmpestore gamle træer også gør noget godt for øjnene og for tankerne.”

Overraskende mange muligheder

Claus Krüger og Kit Kjølhede fortæller, at både lokale, men især store virksomheder fra København, finder vej til Hesede Hovedgård. Mange bliver overraskede over, at turen fra København ikke tager længere tid.

”Vi oplever faktisk tit, at gæsterne kommer for tidligt. De bliver simpelthen overraskede over, at turen fra København kun tager en lille time,” fortæller Claus og tilføjer, at mange bliver mindst lige så overraskede over, hvor stille der er, når man træder ud af bilen. Mange bliver også overraskede over, hvor mange muligheder der er i området. Mange mødegæster vil jo gerne have noget i programmet, hvor der sker noget andet end møde og snak.

”Vi har udvalgt nogle dygtige lokale kræfter, som vi samarbejder med, og vi kan byde på alt fra yoga og meditation, vandreture i Hesede Skov, bål i haven, træning af ro og nærvær i selskab med alpacaer, smagning af husets egen ginkgo gin og meget andet. Vi ligger også tæt på Camp Adventure med klatring og Skovtårnet. Der er mange muligheder, og vi har lavet en oversigt til inspiration,” siger Claus Krüger.

Gæsterne kommer igen

Mange mødegæster har opdaget Hesede Hovedgård, og selvom der blot er otte gæsteværelser, er det faktisk ofte gæster fra store virksomheder, som kommer.

”Vi har en fornemmelse af, at de i særlig grad sætter pris på det personlige og det intime i, at de har stedet helt for sig selv,” siger Kit Kjølhede. ”I hvert fald kommer mange af dem igen, og det er vi utroligt glade for og stolte over. Derudover er det virkelig hyggeligt for os, at vi på den måde kender mange af vores gæster og kan følge lidt med i deres liv. Vi har jo også valgt at drive vores forretning på en personlig måde, fordi vi synes, det er det sjoveste og mest inspirerende – også for os selv. Det føles lidt, som om at de gæster, der først har været her, bliver vores ambassadører, og det er vi meget taknemmelige for.”

 

LÆS MERE OM HESEDE HOVEDGÅRD