text

Idrætshøjskolen Bosei

Vil I prøve noget helt anderledes, så hold jeres næste møde eller firmaarrangement på Idrætshøjskolen Bosei og få en oplevelse med et japansk twist.

Tilføj til
Mine steder

Hold møde med japansk twist!

Oplev en bid af Japan

Idrætshøjskolen Bosei fungerede tidligere som kostskole for japanske unge, og da skolen i 2008 blev overdraget til den danske højskolebevægelse, var det med den klausul, at stedet fortsat skulle have et japansk islæt.

Når I besøger stedet, vil I således hurtigt fornemme det japanske. Det er er både i arkitektur, haveanlæg, det buddhistiske tempel, biblioteket, de særlige ceremonirum og ikke mindst i flere af de mange aktiviteter, der bliver tilbudt. Her kan I fx lære at lave kalligrafi, prøve kræfter med forskellige japanske kampteknikker, deltage i teceremonier og andet eksotisk, hvis I da ikke foretrækker en tur i den smukke svømmehal, en dyst på tennisbanen, en MTB-tur eller noget helt fjerde.

Leveringsdygtig i ”totalpakker”

På Idrætshøjskolen Bosei er alt, hvad I har brug for ifm. jeres arrangement samlet på et og samme sted. Her er overnatningskapacitet til mere end 100 gæster, flere møderum, moderne konferencefaciliteter, et køkken, der klarer alle døgnets måltider og et hav af aktivitetsmuligheder.

Bosei ligger naturskønt og fredeligt midt i Faksinge Skov, så har I brug for en gang ”walk & talk”, har I muligheden lige udenfor døren. Få km væk finder I Præstø Fjord og købstaden Præstø med sine fine gamle huse og hyggelige, brostensbelagte smågader. Bosei er kun en times kørsel fra Rådhuspladsen, så er I på udkik efter et sted med kant og naturen som nabo og alligevel tæt på København, ja så er Idrætshøjskolen Bosei absolut et godt bud.

Boseis særlige historie

Idrætshøjskolen Bosei har en historie, der er lidt udover det sædvanlige. Hovedbygningen, der blev indviet i 1908, tjente oprindeligt som sanatorium for tuberkuloseramte. Fra 1960 overgik stedet til andet formål, men i 1988 blev det overtaget af den japanske rigmand Dr. Shigeyoshi Matsumae, der var meget optaget af Grundtvigs tanker, og ønskede et etablere en kostskole i Danmark for unge japanere, og det gjorde han så her. I dag fungerer stedet som højskole og som et moderne mødested med sin helt egen profil.

Se video om Idrætshøjskolen Bosei